Hoe Levensliederen.net werkt

Hoe Levensliederen.net werkt

april 17, 2014 | Nieuws | Geen Reacties

PrintscreenLevensliederenIIWelkom op Levensliederen.net! Graag vertellen we je wat er op deze site te vinden is.

1. 25 Levensliederen
Op Levensliederen.net zijn 25 hertalingen van Psalmen te vinden. Je vindt ze in de rode blokken op de homepagina. Klik op een willekeurige Psalm en je wordt naar de tekst van de Psalm geleid. Op die pagina kun je verder:

– de hertaling van de Psalm in PDF downloaden;
– verwerkingsopdrachten voor gesprek, Bijbelstudie en gebed in PDF downloaden;
– een reactie geven op de Psalm;
– doorklikken naar meer Psalmen die qua thema aansluiten bij de desbetreffende Psalm.

2. Opnames van Levensliederen
We hebben enkele Psalmen in de Image33-studio in De Glind opgenomen.
Pearl Jozefzoon heeft samen met Ronald Koops Psalm 1 en 8 opgenomen. De band van de Rehobothkerk in Utrecht heeft Psalm 116 en 150 ingezongen. Psalm 8 en Psalm 150 zijn nu al op Levensliederen.net te beluisteren, de andere twee volgen binnenkort. Ook zijn er plannen om nog twee andere Levensliederen met andere instrumenten op te nemen. Houd de site dus in de gaten!

3. Zoeken op thema en emotie
Op twee manieren kun je de Levensliederen benaderen en doorzoeken.

a. Zoeken op thema
Boven de rode blokken met de Psalmnummers vind je een aantal thema’s die in Psalmen een grote rol spelen. Wanneer je op een van die thema’s klikt, krijg je een overzicht van de Levensliederen waarin het desbetreffende thema tot uitdrukking komt.

b. Zoeken op emotie
Psalmen roepen emotie op. Van blijdschap tot boosheid, van verdriet tot angst, en alle andere emoties die met deze vier basisemoties verband houden. Onderaan de site vind je de ‘Stemmingskiezer’. Wanneer je een van de emoties aanklikt, krijg je een overzicht van de Levensliederen waarin de desbetreffende emotie tot uitdrukking komt.

4. Interactief
Het doel met Levensliederen.net is om niet alleen materiaal aan te bieden, maar ook materiaal te delen. We kijken uit naar reacties, levensverhalen, suggesties, hertalingsvoorstellen, eigen opnames van Levensliederen, enz.
Reageren kan via Contact, onder elke afzonderlijke Psalm, onder elke blog, of door een mail te sturen naar info@levensliederen.net.

 

 


Delen:Wil je reageren? Reageer hier.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *